The entire home can be opened up and the indoor & outdoor spaces merge seamlessly into one cohesive living environment. Two separate outdoor entertaining areas were created. One at the the front of the house and the at the rear around the pool allowing the whole house to flow from front to back with all these areas linked.
Before Images
Project Completion

Location
QUEENSLAND


Project
Landscape Design & Construction


Description

In 2008 Valda Denehy and her husband Michael decided to retire to the Gold Coast from Melbourne for the warmer weather. Having already designed and constructed their last garden in Glen Iris it was an easy decision to appoint Natures Best Landscapes to design and build the gardens for their new home in QLD. Their new home was located in the Paradise Waters estate in Main Beach Surfers Paradise.  Natures Best Landscapes worked closely with the builder to ensure that the home and gardens were integrated together. 

The home was designed with frameless bi-fold doors at both the front and back entrances so it was essential that all materials used both inside and out complemented each other. The beauty of the frameless bi-fold doors allowed Natures Best Landscapes to use the same 600 x 600 porcelain tiles used inside the home outside around pool and entertaining area – a non slip version which was designed for this purpose.

The original 20 year old swimming pool was kept but underwent an extensive renovation. The existing circular spa was cut out and a 500mm deep swimout was installed for the Grandchildren to paddle in. The property backs onto the sandy shores of the broadwater it was important that the pool blended in with its surroundings.

A full outdoor kitchen was built equipped with a BBQ, dishwasher, granite and bench tops. The outdoor BBQ area was design to match the front entrance Gatehouse to the property again acheiving the cohesive theme to the home. The Deneheys love for Teppenyaki decided the creation of their own outdoor Teppenyaki bar. Natures Best Landscapes designed a Teppenyaki Hot plate which was incorporated into the pool’s water feature with the construction of a highly polished stainless steel floating table for his guests to sit at and watch water running underneath their plates and recirculating back into the swimming pool.